معرفی انواع خط تلفن ثابت + مزایا و معایب

انواع خط تلفن ثابت در ایران

ممکن است با انواع خط تلفن ثابت سروکار داشته باشید یا شماره‌های مختلفی با شما تماس گرفته باشند. شماره‌هایی که حتی با آن آشنا نباشید، به نظر شما چند نوع شماره تلفن ثابت وجود دارد؟ تفاوت بین آنها چیست؟ کدام سبک از شماره‌های ثابت گزینه بهتری برای استفاده در دفتر کار است؟ تصمیم بین خرید خط تلفن ثابت رند یا شماره تلفن عادی بستگی به نیازها و استراتژی کسب و کار شما دارد. در نظر داشته باشید که هر گزینه دارای مزایا و محدودیت‌های خود است. برای کمک به شما در انتخاب، انواع خط و مزایا و معایب هرکدام و قیمت خرید خط تلفن ثابت با جزئیات مورد بررسی قرار می دهیم.

با توجه به نوع کسب‌وکار شما، چه نوع خط تلفنی استفاده کنیم بهتر است؟ ما با خط تلفن شهری آشنا هستیم، اما نسبت به سایر خطوط ثابت و قابلیت‌های آنها نیز آگاهیم؟ نسل جدید خطوط تلفن چیست و هر کدام چه امکانی به ما می‌دهد؟ با ما همراه باشید.

انواع خط تلفن ثابت

از نظر دسته‌بندی انواع خط تلفن ثابت، خطوط تلفن به ۵ دسته تقسیم می‌شود. این دسته‌بندی براساس کارایی و اتصال خط تلفن ثابت به مرکز تلفن مجازی یا اینترنتی دفتر شما است. هر کدام از این خطوط می‌تواند براساس نوع کسب و کار شما بهترین گزینه باشد. دسته‌بندی خط تلفن به شرح زیر است که هر کدام زیر شاخه دارد.

  1. خط تلفن ثابت
    • خط تلفن معمولی یا خانگی
    • خط تلفن هوشمند یا آی ان IN
  2.  خط تلفن اینترنتی
    • خط تلفن اینترنتی ساده
    • خط تلفن اینترنتی تجاری
    • خط تلفن اینترنتی روی فیبر نوری
    • خط تلفن تول فری
  3. خط تلفن ایوان E1
    • خط ۵ رقمی یا خط ۴ رقمی شهری
    • خط ۵ رقمی یا خط ۴ رقمی استانی
    • خط ۴ رقمی کشوری
  4. خط تلفن موبایل یا GSM
  5. خط تلفن فون وب یا خط تلفن وب‌سایت

انواع خط تلفن ثابت

مزایا و معایب هر خط تلفن برای دفتر کار

هر کدام از خط‌های تلفن ثابت مزایا و معایب، حسن و محدودیت‌های خاص خود را دارند. انواع خط تلفن می توانند به مرکز تلفن ویپ VoIP متصل شوند، خدماتی نظیر تلفن گویا، ضبط مکالمات و گزارش‌گیری با هر نوع خط تلفنی قابل انجام است. شما می‌توانید با مقایسه انواع خط تلفن ثابت و بررسی نقاط قوت و ضعف آنها بهترین گزینه را انتخاب کنید.

1- خط تلفن ثابت یا خط تلفن شهری یا خط تلفن آنالوگ

خط تلفن ثابت به خطوطی گفته می‌شود که توسط یک زوج سیم مسی به دفتر شما کشیده شود. خط تلفن ثابت دو نوع معمولی و هوشمند دارد. خط تلفن ثابت معمولی مانند خط تلفن منزل شما می باشد. یعنی همان زوج سیم مسی که تا منزل یا دفتر شما کشیده شده است. روی این زوج سیم مسی هنگام زنگ، ولتاژ ۵۰ ولت متناوب AC برقرار می‌شود. به اصطلاح دیگر به خط تلفن ثابت، خط تلفن آنالوگ هم گفته می‌شود. در صورت جابجایی و انتقال شرکت به محل جدید شماره این خط تلفن را از دست خواهید داد. فقط در صورتیکه در همان منطقه مخابراتی جابجا شوید شماره قبلی قابل انتقال است.

ویژگی‌های خط تلفن هوشمند همانند خط تلفن معمولی است. تنها تفاوت خط تلفن هوشمند با خط تلفن معمولی در تعرفه‌های آن است. در خط تلفن هوشمند هزینه مکالمه با رقمی بالاتر محاسبه می‌شود. این تعرفه گذاری صنعت مشاوره را به خط تلفن هوشمند جلب کرده است. تمام دفاتر مشاوره یا مشاوران شخصی مشتاق استفاده از این نوع خط تلفن هستند.

2- خط تلفن اینترنتی یا سیپ ترانک یا خط تلفن ویپ

خط تلفن اینترنتی یکی دیگر از انواع خط تلفن ثابت است، شماره‌ای ۸ رقمی که همانند خط تلفن ثابت در هر شهر با کد استان مربوطه تحویل داده می‌شود. خط تلفن اینترنتی روی اینترنت کار می‌کند. این خط را از هر اپراتوری مانند پیشگامان، آسیاتک، انارتل و غیره می‌توان تهیه کرد. نکته آن است که برای خط اینترنتی باید اینترنت همان اپراتور را داشته باشید. خط تلفن اینترنتی مزایای زیادی نسبت به خط تلفن ثابت دارد که عبارتست از:

  1. مالکیت کامل برای شما می باشد؛
  2. محدودیت در مکان خاصی ندارید و با خیال راحت تبلیغات کنید؛
  3. تعرفه مکالمه کمتری نسبت به خط تلفن ثابت پرداخت می‌کنید؛
  4. تماس ورودی و خروجی بطور همزمان خواهید داشت؛
  5. با هر کد استانی که نیاز داشته باشید.

خط تلفن اینترنتی ساده به خط تلفنی گفته می‌شود که یک کانال دارد و به اشخاص حقیقی داده می‌شود. در خط تلفن اینترنتی تجاری می‌توانید بیشتر از یک کانال داشته باشید و ثبت نام آن حقوقی است. خط تلفن اینترنتی ساده را با یک مودم TD-LTE TF-i60 می‌توان به راحتی استفاده کرد. این مودم برای خط تلفن اینترنتی ساده که دارای ۱ کانال می‌باشد کاملا مناسب است. تلفن رومیزی دفتر را از طریق کابل (LAN) به پشت این مودم متصل می‌کنید و براحتی تماس می‌گیرید. برای استفاده از این خط کافیست مودم را به همراه داشته باشید.

3- خط تلفن اینترنتی روی فیبر نوری یا سیپ ترانک مخابرات

خط تلفن اینترنتی روی فیبر توسط شرکت مخابرات ارائه می‌شود. این خط تلفن همزمان ۳۰ کانال دارد و تعرفه آن مشابه با تعرفه خط تلفن ثابت است. سیپ ترانک مخابرات می‌تواند شماره‌ای ۸ رقمی یا خط تلفن ثابت ۵ رقمی باشد. برای راه اندازی خط 5 رقمی باید در محل شما کافوی نوری وجود داشته باشد. سیپ ترانک مخابرات را با نام تلسی نیز می‌خوانند. مالکیت این خط با شرکت مخابرات است و با جابجایی دفتر شما این خط را از دست می دهید. البته امروز روش‌هایی برای جابجا کردن خط وجود دارد برای مشاوره می‌توانید با ما تماس بگیرید.

4- خط تلفن تول فری یا خط تلفن اینترنتی کشوری

خط تلفن تول فری یکی دیگر از انواع خط تلفن ثابت با دو تفاوت شاخص مشابه خط تلفن اینترنتی تجاری است. این خط تلفن اینترنتی پیش کد ندارد یعنی شماره‌ای ۸ رقمی است که از کل کشور قابل تماس است. هزینه مکالمه روی این خط تلفن به عهده مالک خط و با تعرفه‌ای بیشتر از تعرفه عادی مخابرات است. یعنی کسانیکه به این شماره‌ها تماس می‌گیرند هیچ هزینه‌ای برای مکالمه پرداخت نمی‌کنند. تماس روی خط تول فری دو طرفه است. همانطور که گفته شد تماس ورودی با تعرفه‌ای بیشتر برای مالک خط محاسبه می‌شود. در تماس خروجی تعرفه خط مشابه خط اینترنتی متناسب با اپراتور مربوطه محاسبه می‌شود. این خط یکی از انواع خط تلفن ثابت رند به‌حساب می‌آید.

انواع خط تلفن ثابت اینترنتی در ایران

5- خط تلفن E1 یا خط تلفن دیجیتال

خط تلفن E1 توسط شرکت مخابرات ارائه می‌شود. این خط تلفن با سرشماره‌های ۴ رقمی و ۵ رقمی ثبت نام میشود. برای ثبت نام این خطوط اطلاعات حقوقی نیاز است. خط تلفن E1 با یک زوج سیم مسی در محل شما تحویل می‌شود که روی آن همزمان ۳۰ تماس می‌توانید برقرار کنید. برای این خط تلفن به مودم E1 و گیت وی E1 یا کارت PRI نیاز دارید.

خط تلفن E1 کشوری شماره‌ای ۴ رقمی است که از کل کشور بدون گرفتن پیش کد و فقط با گرفتن عدد ۴ رقمی امکان برقراری تماس دارید. خط تلفن E1 استانی در شماره‌های ۴ و ۵ رقمی فقط در همان استان بدون پیش کد امکان تماس دارد. در خارج از استان باید کد استان شماره‌گیری شود. خطوط تلفن کشوری و استانی یک طرفه است و فقط تماس ورودی دارد. خط تلفن E1 شهری با شماره‌های ۴ رقمی و ۵ رقمی قابل ثبت نام است. در نوع شهری امکان تماس ورودی و خروجی وجود دارد. تعرفه تماس خروجی مانند خط تلفن ثابت است.

نکته‌ای که در مورد خط تلفن E1 وجود دارد، آزاد بودن رنج شماره‌های انتهای آن است. یعنی در یک خط تلفن ۴ رقمی فقط کافی است ۴ رقم گرفته شود تا تماس برقرار شود. در حالیکه شما می‌توانید علاوه بر ۴ رقم اصلی شماره ۴ رقم دیگر هم اضافه بگیرید. این قابلیت شما را قادر می‌سازد تا ۱۰۰۰۰ شماره مستقیم داشته باشید. شماره‌های مستقیم را در مرکز تلفن مجازی خود به بخش مربوطه متصل می‌کنید. خط تلفن ثابت 4 رقمی را باید از مخابرات خریداری کنید.

6- خط تلفن موبایل یا خط تلفن شبکه GSM

خط تلفن موبایل همان خط تلفن سیم‌کارت است. سیم‌کارت‌هایی که روی موبایل خود استفاده می‌کنید قابلیت اتصال به مرکز تلفن مجازی دفتر شما را دارد. شما با داشتن گیت وی GSM قادر هستید تعدادی سیم‌کارت را وارد مرکز تلفن مجازی کنید. با این کار شما می‌توانید از تلفن روی میزتان با همان شماره همراه تماس برقرار کنید. تعرفه خط تلفن ثابت به صورت سیم‌کارت همانند تعرفه سیم‌کارت موبایل است.

7- خط تلفن فون وب یا خط تلفن وب‌سایت

خط تلفن سیموکال از تکنولوژی وب آر تی سی WebRTC استفاده می‌کند. خط تلفن فون وب، وب‌سایت شما را به مرکز تلفن مجازی متصل می‌کند. خط تلفن سیموکال تماس رایگان روی وب است و هیچ هزینه‌ای برای مشتری و مالک ندارد. مشتری شما از طریق وب‌سایت روی آیکن تماس تاچ یا کلیک می‌کند و تماس رایگان برقرار می‌شود.

کدام خط تلفن ثابت بهتر است؟

خرید خط تلفن ثابت رابطه مستقیم با نیاز و بودجه شما دارد. این شما هستید که می‌توانید براساس شرایطی که دارید از میان انواع خط تلفن ثابت مثل: «خط تلفن اینترنتی، خط تلفن ایوان، خط تلفن آنالوگ و سیپ ترانک» خط مناسب‌تان را انتخاب کنید. همچنین می‌توانید برای انتخاب بهتر با کارشناسان ما تماس بگیرید و مشاوره رایگان بگیرید.

فرصت ویژه برای دریافت خط تلفن اینترنتی هدیه

6 پاسخ

  1. امکانش هست خط تلفن ثابت که به تازگی ثبت وپرداخت کردم شماره شبیه به تلفن همراه انتخاب کنم

    1. سلام. اگر منظورتان خط تلفن شرکت مخابرات است باید از امور مشترکین مخابرات پیگیری کنید. اگر خط تلفن اینترنتی مد نظر دارید 4 رقمی انتهایی قابل انتخاب است.

  2. سلام ، خط شخصی دو طرفه یعنی چی ؟ خواستم قبض تلفن پرداخت کنم این گزینه اومد

  3. سلام ، وقتی خواستم قبض تلفن ثابت رو پرداخت کنم با این پیام مواجه شدم ( وضعیت خط : شخصی دو طرفه ) ، و سایت مخابرات اجازه پرداخت قبض رو بهم نداد ! این پیام یعنی چی ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *